Mijn werkwijze
Het intakegesprek
Tijdens het intakegesprek/kennismakingsgesprek van ouders en de speltherapeut krijgen een aantal zaken de aandacht. Allereerst is er natuurlijk de kennismaking van u als ouders met de speltherapeut en de spelkamer. In het gesprek zal de levensloop van uw kind besproken worden. Om daar vooraf inzicht in te krijgen, ontvangt u van tevoren een vragenlijst van mij, die u voor het intakegesprek aan mij retourneert.
Er wordt tijdens deze kennismaking o.a. gesproken over de sociaal- emotionele ontwikkeling van uw kind en over de cognitieve ontwikkeling. Ook wordt er bijvoorbeeld gekeken of er ingrijpende gebeurtenissen zijn geweest in het leven van uw kind, van u als ouders of in het gezin, die invloed kunnen hebben op de ontwikkeling van uw kind.
Spelobservaties/spelsessies
Het adviesgesprek
Tussentijdse evaluaties
De speltherapie
De therapie vindt wekelijks en zo veel mogelijk op vaste dagen en tijden plaats. Met een vaste therapeut en op een vaste locatie. Hierdoor wordt een veilige (voorspelbare) situatie voor het kind gecreëerd en kan het therapeutisch proces op gang komen. De therapie vindt plaats in de spelkamer. Die is zo ingericht dat het kind zoveel mogelijk vrijheid heeft om met allerlei speelgoed en expressiemateriaal te spelen, zoals: verkleedspullen, gezelschapsspellen, een zand- en watertafel, poppen, dieren, voertuigen, teken- en knutselmateriaal, bouwmaterialen, enz. Kan de speltherapie een keer niet doorgaan? Dan is het belangrijk om dat zo snel mogelijk door te geven aan de speltherapeut, Dit zal uiteraard ook door de therapeut gedaan worden, als zij verhinderd is of vakantie heeft. Over het algemeen heeft het kind in totaal tussen de 15 en 30 sessies nodig om weer op eigen kracht verder te kunnen.
Wilt u een afspraak maken?
Gebruik het contactformulier of stuur mij een e-mail.